Спорт

Ноел надви Кристоферсен за победата във Венген

Клеман Ноел бе бърз в първия манш и солиден във втория.

Французинът Клеман Ноел постигна втора победа от началото на сезона в Световната купа, след като пребори Хенрик Кристоферсен от Норвегия за първото място на слалома във Венген, Швейцария.

Ноел направи много силен първи манш, в който натрупа 67 стотни преднина пред най-близкия си преследвач – Кристоферсен. Норвежецът отправи предизвикателство към съперника си във втория манш, когато бе бърз и поведе в класирането, но Ноел запази хладнокръвие с последния стартов номер и кара солидно, за да грабне успеха с 0.40 секунди преднина пред Кристофесен. На трето място днес завърши руснакът Александър Хорошилов, докато Алекси Пинтуро от Франция не успя да завърши втория манш.

Българският скиор Алберт Попов се представи силно в първия манш и даде 18-то време, но бе прекалено агресивен във второто спускане и пропусна врата, което му попречи да запише точки в слалома за четвърти път от началото на сезона.

След този успех Ноел излезе на втора позиция в класирането на дисциплината, на 62 точки зад Кристоферсен, а норвежецът от своя страна се изкачи до първата позиция в генералното класиране, като има 78 точки аванс пред втория Пинтуро. Алберт Попов заема 27-ма позиция в класирането в слалома.

Следващата седмица белият керван ще се пренесе на легендарната писта в Кицбюел, където в три поредни дни ще се проведат стартове от Супер-Г, спускане и слалом. /БГНЕС

DW.COM