Спорт

Павел Колев: Левски ще играе в Първа лига през сезон 2020/21

Левски ще играе в Първа лига през сезон 2020/21. Това заяви изпълнителният директор на Левски Павел Колев на днешната си съвместна пресконференция с члена на Борда на директорите на Palms Bet Лъчезар Петров по случай спонсорския договор между двете страни, предаде репортер на БГНЕС.

Palms Bet бе обявен преди дни за новия рекламен спонсор на столичния гранд Левски.

Нашето основно намерение е да не разочароваме Palms Bet. Клубът би трябвало да предостави достатъчно платформи на своя партньор, за да го накара да се чувства горд и значим. Надявам се да се справим с това предизвикателство въпреки трудния момент, в който се намира клубът. Искам да уверя Palms Bet, че ние ще направим всичко възможно да се превърне в дългосрочно нашето партньорство, развивайки дългосрочни отношения, които да са стойностни и за двете страни. Разбира се, големи благодарности и за търпението. Разговорите започнаха през февруари. Малко парадоксално, но финалната среща беше насрочена за 13 март, това бе денят, в който бе въведено извънредното положение, това стопира разговорите още в начална фаза“, започна Колев.

Когато се нормализира ситуацията, продължихме оттам, откъдето бяхме спрели. Надявам се, че успеем да отговорим на очакванията на Palms Bet. Освен чисто рекламна стойност, Левски дава добавена стойност, че е най-популярният клуб в България. Договорът вече е факт. Надявам се и това да не е последният договор, това да е само началото. Не мога да ви дам конкретна сума, това не е най-важното в момента. Ще се опитаме да осигурим бюджета на Левски и за този месец, както сме успявали досега. УЕФА ни прави мониторинг, имаме още малко време. Както вече казах, искрено се надявам и други да спонсорират Левски. На първо място не трябва да разочароваме Palms Bet. Един договор не се изчерпва с подписване на договора и изплащане на сума. Партньорът трябва да се почувства значим. Надявам се да успеем, въпреки трудната ситуация, в която се намира клуба. Дано има още кандидат-рекламодатели в клуба“.

Изпълнителният директор на „сините“ заяви, че не знае дали Общото събрание на акционерите ще се проведе по план на 17 юли заради новите наредби на Министерството на здравеопазването след повишения брой заразени с коронавирус. „По принцип не стои на дневен ред оставката ми, не е Общото събрание форума, на което мога да си подам оставката. Има си процедура по устав и е ясно кой трябва да одобри промяна на поста изпълнителен директор, текстовете са недвусмислени. С организацията на Общото събрание всичко е наред, има някои детайли за изчистване, най-важният въпрос е дали изобщо ще можем да го проведем, не знаем дали е допустимо според новите разпоредби на МЗ – предполагам сте запознати, дори не всички акционери да дойдат, а те са между 1200, очаква се 150-200 човека да присъстват. Това е диалог, който тепърва ще водим с Министерството на здравеопазването. Футболистите могат да си тръгнат по всяко време, колко от тези средства ще бъдат изразходвани за покриване на заплатите не мога да ви кажа на 100%, но предполагам, че повечето“.

И мен ме вълнуват, но нямам яснота, не мога да ви отговоря. На този етап не виждам основание за притеснение новия сезон, който току-що разбрах, че е с отложен старт – ще започне на 7 август. Левски трябва да започне сезон 2020/21, ние непосредствен проблем от гледна точка на лиценза нямаме – и благодарение на облекченията, които УЕФА въведе във Финансовия феърплей, мониторинговите периоди се променят, така че през следващия сезон на практика ще се разглеждат резултатите на клубовете от фискалните години 2018 и 2019. Както всички знаете, от публикувания финансов отчет на сайта, през 2019 Левски за първи път е на печалба. В дългосрочен план има да решаваме някои проблеми, те са свързани основно с приходната част, бюджета, където имаме да наваксваме доста от резултатите за фискалната 2020, ако искаме да се представим добре, когато ще ни мониторират от УЕФА. Да, спечелихме една година. Не, не бих казал, че сме на финалната права, има някои неща за изчистване в следващите дни“, коментира той по отношение на новия сезон и това с кого Левски ще стартира като наставник, както и ситуацията около неустойката на вече бившия старши треньор Петър Хубчев.

Спряхме се, когато започнаха първите слухове за финансовите проблеми на Левски, и решихме да помогнем. Направихме контакт с клуба, общо взето ние се стремим да помагаме на спорта – решихме, че тази година моментът е подходящ да се случи това партньорство“, каза членът на Борда на директорите на Palms Bet Лъчезар Петров. Левски приема у дома Локомотив Пд в последния си двубой от сезон 2019/20 в опит да вземе квота за европейските клубни турнири догодина. „Сините“ имат точка аванс пред четвъртия Славия, който играе в къщи с шампиона Лудогорец. /БГНЕС

DW.COM