Спорт

Пинтуро издуха конкуренцията пред домашна публика, отлично представяне за Алберт Попов

Алекси Пинтуро издуха конкуренцията, за да спечели слалома в алпийските ски пред домашна публика във Вал д’Изер.

Това е втора победа през сезона за 28-годишния французин и общо двадесет и пета в кариерата му. По този начин той се изравни с американеца Тед Лигети като скиорът с най-много победи за Световната купа от действащите състезатели. Пинтуро печели за втори път във Вал д’Изер след 2012-та. Неговото време след двата манша е 1:47.91 минути.

Андре Мирер от Швеция се качи за първи път на подиума през сезона, след като завърши втори. Неговото изоставане спрямо Пинтуро е значително – 1.44 секунди. Това е 30-ти подиум за 36-годишния швед. Топ 3 допълни италианецът Стефано Грос. Той остана на 1.47 сек. от победителя и изпревари само с 0.01 сек. четвъртия Хенрик Кристоферсен, направил най-добрия втори манш. Норвежецът прогресира с 23 позиции спрямо първото спускане, но остана извън подиума.

Най-добрият български скиор Алберт Попов записа поредното отлично постижение в кариерата си. Той остана на 12-та позиция в крайното подреждане с пасив от 2.48 секунди спрямо Пинтуро. Зад Аби останаха състезатели като Марко Шварц, Манфред Мьолг, Дейв Райдинг и др.

В класирането за Големия кристален глобус води Пинтуро с 264 точки пред Кристоферсен и Матиас Майер. /БГНЕС

DW.COM