Спорт

Разрушават емблематичния “Сан Сиро”

“Сан Сиро”, известен още и като “Джузепе Меаца”, ще бъде разрушен, като до него ще бъде построен новият дом на Милан и Интер.

„Сан Сиро“, домът на италианските грандове Милан и Интер и един от най-знаменитите стадиони в Европа, ще бъде разрушен. Спортното съоръжение с капацитет от 80,018 седящи места ще бъде заменен от ново игрище, което ще бъде построено до него. И Милан, и Интер ще продължат да играят на „Сан Сиро“, докато новият стадион не бъде завършен.

Президентът на „росонерите“ Паоло Скарони и изпълнителният директор на „нерадзурите“ Алесандро Антонело потвърдиха новината в понеделник. Милан играе своите домакински мачове на „Сан Сиро“ от отварянето на съоръжението през 1926, докато Интер се премести на стадиона 19 години по-късно.

Впоследствие съоръжението прие и мачове на националния отбор на Италия. Говорейки по-рано през месеца, кметът на Милано Бепе Сала заяви: „Построяването на нов стадион е много скъпо начинание, но не искам да влияя на това по никакъв начин. Очаквам предложенията на Милан и Интер. Надявам се, те да пристигнат преди празниците. По мое мнение, „Сан Сиро“ е едно великолепно спортно съоръжение“. /БГНЕС

DW.COM