Спорт

Санкт Петербург, Мюнхен и Лондон ще приемат следващите три финала на ШЛ

Уембли ще бъде домакин на финала на Шампионската лига през 2023.

Санкт Петербург, Мюнхен и Лондон ще приемат финалите на Шампионската лига съответно през 2021, 2022 и 2023 година, съобщава Скай Спортс. Очаква се президентът на УЕФА Александър Чеферин да потвърди това на срещата на Изпълнителния комитет на организацията в Любляна следващата седмица. В предишни години УЕФА обявяваше домакинът на финала на най-престижния европейски клубен турнир само за една година напред, но вече ще планира за тригодишен период.

Стадион “Крестовски”, който е с капацитет 68 хиляди зрители, ще приеме решаващия мач за трофея през 2021 година, а година по-късно домакин ще бъде “Алианц Арена” с капацитет 75 хиляди. През 2023-та година, когато легендарният стадион “Уембли” ще навърши 100 години, именно там ще се определи новия европейски първенец. Това ще бъде осмият случай, в който “Уембли” ще приеме финала на Шампионската лига или Купата на европейските шампиони. За последно на съоръжението в Лондон с капацитет 90 хиляди зрители бе домакин на финала през 2013 година, когато Байерн Мюнхен победи Барселона с 2:1.

На срещата в Любляна Чеферин трябва да разкрие името и формата на новия трети европейски клубен турнир, чието работно име е Лига Европа – 2. Надпреварата ще се проведе за първи път през сезон 2021/22 и в нея ще участват 32 отбора.

Финалът на Шампионската лига през този сезон ще се проведе на Олимпийския стадион Ататюрк в Истанбул. /БГНЕС

DW.COM