Спорт

Слаломите в Кицбюел бяха изместени за Флахау заради COVID-19

Два слалома при мъжете за Световната купа този уикенд, които бяха преместени в Кицбюел по-рано тази седмица, в сряда бяха отново изместени за Флахау след появата на нов британски щам на коронавируса в австрийския регион Тирол.

Състезанията първоначално трябваше да се проведат във Венген, Швейцария.

Поради съображения за сигурност, не искаме състезанията да се проведат в Кицбюел този уикенд“, сподели губернаторът на региона Гюнтер Платер в своя пресконференция. Състезанията бяха първоначално насрочени за Венген, но след като карането в швейцарския курорт беше отменено в понеделник заради скок на заразените в района, Кицбюел се съгласи да приеме две от трите състезания – два слалома този уикенд.

Състезанията сега ще се проведат във Флахау, в съседния град Залцбург. Платер обяви като причина за отмяната откриването на 17 случая на по-заразния щам на COVID-19, който се появи за първи път във Великобритания. Той добави, че решението е било взето „така че да не ни държат под отговорност и да ни обвинят в липса на предпазливост“. Кицбюел е домакин и на два старта в дисциплината спускане, последвани от супер гигантски слалом на известната писта „Щрайф“ в планината Ханенкам идния уикенд, като Платер индикира, че на този етап те остават по план.

Ако няма нови проблеми, състезанията в Ханенкам следващата седмица ще се проведат по план“. Последната отмяна идва по-малко от месец преди началото на Световното първенство в италианския зимен център Кортина д‘Ампецо от 8-21 февруари. След като миналият сезон бе съкратен заради пандемията, настоящата кампания се провежда без публика. Французинът Алекси Пентюро води в генералното класиране за Световната купа. /БГНЕС

DW.COM