Спорт

Тотнъм с готовност да вдигне заплатата на Ериксен на 200 000 паунда

Тотнъм ще направи опит да задържи Кристиан Ериксен в клуба и за целта ще му предложи нов договор със значително увеличение на заплатата, съобщи Daily Mail.

 

В настоящия момент Ериксен получава твърде скромните за играч от неговото ниво 80 000 паунда седмично. Датчанинът потвърди през юни, че му се иска да опита нещо ново.

Интерес към него през лятото проявяваха Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Манчестър Юнайтед, но “шпорите” успяха да задържат 27-годишния офанзивен халф.

Неговият договор изтича следващото лято, което означава, че през януари Ериксен ще има възможност да сключи предварителен договор с друг клуб и да си тръгне без каквато и да е компенсация. В клуба от северен Лондон обаче не са загубили надеждите си да продължат сътрудничеството с Ериксен и за целта ще му предложат увеличение на заплатата на 200 000 паунда седмично. Футболистът вече е споделял, че парите не са единствения фактор, от който да зависи бъдещето му. Дори и да се съгласи на нов контракт, той може да поиска да се включи в него условие, което да му позволи да отиде в топ-клуб за фиксирана цена. След преминаването си в Тотнъм през 2013 г. Ериксен вкара 66 гола и асистира за 86 в 278 мача. Въпреки това по ниво на заплата той не влиза и в първата десетка в своя клуб. /БГНЕС

DW.COM