Спорт

Уорън: 440 000 лв бяха инвестирани в Пирин в последния месец

440 000 лв бяха инвестирани в Пирин в последния месец. Това заяви на пресконференция в Пресклуб „България“ представителят на „Емирейтс Уелт“ Ива Уорън, предаде репортер на БГНЕС. Тя разкри сериозните планове за дългогодишно партньорство с клуба.

Представителят на “Емирейтс Уелт” Ива Уорън изрази надежда, че клубът бавно, но постепенно ще инвестира в детско-юношеската школа, първия отбор и идеята за женски тим.

 

„Добър ден, благодаря на всички за възможността. За нас една е изключителна привилегия да бъдем част от Пирин – имаме сериозни намерения това да бъде едно дългогодишно партньорство, направихме официални стъпки пред общината в Благоевград. Ще бъде труден път, но мисля, че ще ни доведе до желаните резултати. Започваме от детско-юношеската школа, желаем да направим промени в развитието там, като вече имаме създадени контакти с международни футболни отбори, които да помогнат с това развитие – то ще включва различни уъкршопи, семинари, школи от Великобритания, Италия и Испания“, започна тя.

„Надяваме се в следващите 3-6 месеца резултатите да бъдат видни, В последния месец работим доста усърдно и даже резултатите в последните четири седмици са видни на стадион „Христо Ботев“ за стабилизирането на клуба и началото на новия сезон. След детско-юношеската школа ще работим за първия отбор – имаме желание да привлчем и женски отбор под егидата на Пирин. Мислим, че това е напълно реално и осъществимо, надявам се с обща подкрепа от общината, от бизнеса и от нас, нещата ще се получат“.

Представителят на „Емирейтс Уелт“ заяви, че е входиран бизнес план, като се надява на подкрепа от общината в Благоевград, която да се заеме с школата. „Разговаряме в момента с община Благоевград, входирали сме бизнес план, който описва нашите желания. Той е около осем страници, включва финансови параметри – бизнес планът е за 1-3-5-7-10 години, като ние търсим дългогодишно партньорство. До момента получаваме пълна подкрепа от община Благоевград, всеки иска развитието на Пирин да бъде добро, очакваме планът да бъде входиран в юлската сесия“, заяви тя.

„Продължаваме по необходимите параметри за постигането на резултат, ние като официален рекламодател сега искаме да придобием дялове в клуба и то мажоритарен дял, което мисля, че ще помогне доста за плановете, които имаме и за тяхното развитие. Търсим финансова ангажираност – базата на Пирин се поддържа от община Блаеговарад, ние искаме да запазим това, средставата, които би отпускала, ще са съсредоточени върху развитието на детско-юношеската школа, а ние ще поддържаме останалата част от развитието на Пирин. Частният бизнес трябва да поеме отговорност, не може да разчитаме само на държавата, ако заедно работим, нещата ще са съвсем различни и положителни“, каза още Уорън.

Тя изрази надежда, че още в първата година ще има резултати от инвестирането в клуба, като даде и повече информация за бизнес плана. „Нашият бизнес план се съдържа за период от 10 години, надявам се още в първата да покажем резултати, да покажем как общината и частният бизнес работят и има резултати. О, аз се надявам да ни се даде шанс за 10 години. Всичките срещи, които съм имала лично с представители на община Благоевград, са били изключително позитивни, подкрепа виждаме отвсякъде. Когато една компания иска да инвестира в град като Блаеговград и държава като България, трябва помощ, да се покаже, че това е мястото, където може да се случи – с малко подкрепа, нещата стават, благодарна съм на всеки, който е подал ръка на мен, на нас като компания. Родена съм в Благоевград, баща ми едно време е играл за Пирин, родена съм с идеята за развитието на футбола тук и спорта, за мен не е просто бизнес, а е и лично, няма начин да не успеем“, изрази увереност тя.

До момента без никакви желания за придобиване на дяловете, компанията и собственикът на компанията са инвестирали 440 000 лв в рамките на четири седмици, без да имаме изисквания от клуба, от общината. Искаме да покажем, че намеренията са ни сериозни – поемаме финансовия риск да започнем веднага, действията показват много повече, отколкото думите. Когато има директен въпрос, аз нямам проблеми да посоча сумата, тя е видна, ще бъде и във финансовите отчети на клуба.  За параметрите по бизнес плана, те са търговска тайна и ще станат публично достояние – в следващите две седмици всеки ще може да се запознае с тези параметри, ние бихме желали 75% от дяловете на клуба, община Блаеговград – 25%“, каза тя.

Уорън заяви още, че целта на клуба е през 2022 да бъде в Първа – тогава Пирин празнува 100 години от създаването си. „Ние да бъдем основният финансове спомагател, а общината да поддържа школата и базите. Планът е доста добре структуриран, вскеи който го прочете след това, ще бъде наясно за нашите намерения. През 2022 година Пирин ще бъде на 100 години, надявам се на юбилея си клубът да играе в Първа лига – това дава ни две години период, в който да си стъпим здраво на краката. В България има отбори с много дълга история, с много опит в европейските турнири – имаме желание да се случи това и за нас, но не мога да ви обещая кога ще се случи, в периода, в който сме в Първа лига, предполагам, че ще гоним и по-предни позиции“.

Представителят на „Емирейтс Уелт“ каза, че клубът иска всички летни контроли да са с европейски отбори през следващото лято и коментира промяната на емблемата. „Всички летни контроли желаем да бъдат с чуждестранни отбори, даже за следващото лято мисля, че сме получили одобрение от тях, макар да сме от Втора лига. Купата на България ни е важна. Вижте, това е един много сериозен въпрос за емблемата. Бе трудно решение, взето от нас, но това е едно ново начало. Всичките части на емблемата ще бъдат запазени, всеки един отбор през годините е сменял емблемата си. Идеята е клубът да бъде лесно разпознаваем и да привличаме партньори от цял свят. Трябва да бъдем клуб, с който лесно се работи и партнира, да получим подкрепата от ФИФА, от УЕФА, за развиетито на школата, на женския ни отбор, на първия отбор при мъжете. Трябва да бъдем клуб, с който бизнесът работи лесно“, завърши тя. /БГНЕС

DW.COM