Спорт

Фърдинанд призова Юнайтед да похарчи 230 млн. за Санчо и Кейн

Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд призова бившия си клуб да инвестира средства, за да привлече крилото на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо и нападателя на Тотнъм Хари Кейн.

“Червените дяволи” отдавна се считат за фаворити в борбата за Санчо, докато Кейн тези дни направи явен намек, че може да смени клуба по време на следващия трансферен прозорец.

Според Daily Mail, привличането на Санчо и Кейн ще струва общо 230 млн. паунда, но Фърдинанд е убеден, че това би било добра инвестиция.

“Хари Кейн винаги е бил скромен и сдържан, но този път направи гръмко изявление. Той винаги се е надявал да реализира своята мечта в Тотнъм, но това не се случи. Той е разочарован. Мислите ли, че Хари ще бъде щастлив и доволен, вкарвайки голове и покорявайки рекорди, без да е спечелил никакви трофеи до края на кариерата си? Не. Той ще бъде разстроен и опустошен. Мисля, че тези негови думи означават, че Хари ще си тръгне. Той иска да печели трофеи и други клубове ще го потърсят. Знаем, че Юнайтед ще претендира за него, тъй като той е идеален играч за тях. Ювентус също може да го поиска. Възможно е и Реал. Той ще струва скъпо, минимум 130 млн. паунда. Относно Санчо, аз искам той да отиде в отбор, където ще играе, прогресира и прибира трофеи. Него го свързват с Юнайтед, Челси, Пари Сен Жермен, но аз мисля, че Юнайтед е най-доброто място за него, тъй като не съм безпристрастен. Той е неудържим и се явява един от най-добрите млади играчи в настоящия момент. Той е футболист с огромен потенциал и може да бъде привлечен за 100 млн. паунда. В негово лице ти получаваш играч за следващите десет години. Това са огромни пари, но бих рискувал. Маркъс Рашфорд, Антони Марсиал, Хари Кейн, Джейдън Санчо – много централни защитници биха станали нервни още преди стартовия сигнал”, написа Фърдинанд в Инстаграм. /БГНЕС

DW.COM