Международна, Свят

Байдън назначава Джен Псаки за пресаташе на Белия дом

Новоизбраният президент на САЩ Джоузеф Байдън възнамерява да назначи Джен Псаки за говорител на Белия дом в новата си администрация. Това се казва в изявление, публикувано на официалния сайт на демократа.

Псаки беше официален представител на Белия дом и Държавния департамент в администрацията на 44-ия президент на САЩ Барак Обама. Сега тя е съветник на преходния екип на Байдън.

Байдън обяви, че ще назначи Кейт Бедингфийлд за директор на комуникациите в Белия дом. Тя беше заместник-ръководител на кампанията на демократа, а също така и директор на комуникациите в централата му. Началникът на комуникациите в Белия дом контролира цялата политика на публичната комуникация на администрацията на САЩ.

„Горд съм да съобщя, че за първи път ключовият екип за връзки с медиите в Белия дом се състои изключително от жени“, каза избраният президент.

Карин Жан-Пиер ще бъде първият заместник-прессекретар на Белия дом. Избраният за вицепрезидент на САЩ Камала Харис ще бъде официално представяна от Симон Сандърс и Ашли Етиен. Преди това Сандърс и Жан-Пиер бяха старши съветници в кампанията на Байдън. Първата дама на САЩ Джил Байдън ще контролира връзките с пресата заедно с Елизабет Александър. /БГНЕС и ТАСС

DW.COM