COVID-19, Здраве, Свят

Все повече млади канадци стават жертва на COVID-19

Канадците на възраст под 39 години са ясно мнозинство сред новите случаи на COVID-19, които прекарват тежко болестта в Канада, съобщиха здравните власти днес, предупреждавайки младежите, че не са „неуязвими” за вируса.


“Последните данни от националното наблюдение показват, че младите хора на възраст между 20 и 39 години съставляват най-високи процент на заболели от всички възрастови групи в Канада”, заяви високопоставен служител на общественото здравеопазване в Канада.
За седмицата, приключваща на 22 юли, честотата на заболеваемост е най-висока сред младите мъже и жени на възраст 20-29 години (14,4 и 13,8 случая на 100 000 души съответно), следвани от тези на възраст 30-39 години.
„По-младите канадци смятаха, че са „непобедими“ от болестта, но това просто не е вярно”, предупреди здравното министерство на Канада.
От там посочиха, че случаите на COVID-19, докладвани в статистическата служба на общественото здравеопазване миналата седмица, 63% са хора под 39 години, от които приблизително една трета са хоспитализирани с тежки симптоми.
„При липса на ваксина, животът с COVID-19 наоколо не е без риск“, добави тя.
Според последните данни, досега Канада е регистрирала около 113 800 случая на новия коронавирус и 8 900 смъртни случаи./БГНЕС, АФП

Отава / Канада

DW.COM