Международна, Свят

Ким Чен Ун не е депутат в новия парламент в Пхенян

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун не присъства в списъка на депутатите на новото Върховно народно събрание (парламент), с което буди въпроси за случващото се, предаде агенция Йонхап.

Според медията сред 687-те депутати, чието избиране се проведе на 10 март, Ким не фигурира.

Това означава, че Ким Чен Ун не е участвал в изборите, държавните медии не споменават неговото име нито преди, нито след изборите.

„Независимо от причините това не означава, че той губи своята власт“, коментират от Йонхап.

Агенцията огласи мнението на експерти за това, че решението на Ким да не бъде избран за депутат в еднокамерния парламент на страната би могло да е опит да изглежда като „лидер на нормална държава“, в която изпълнителната и законодателната власт са разделени.

На миналите избори през март 2014 г., които бяха първият вот след идването на Ким Чен Ун на власт, той беше избран за депутат. Така той продължи традицията, идваща още от неговия дядо – първия президент на Северна Корея Ким Ир Сен и на баща си Ким Чен Ир. /ТАСС и БГНЕС

Bolshoi_teather

избор на редактора

Изящният Алхамбра в Гранада е най-посещаваното туристическо място днес в Испания. Дворецът се простира под заснежените върхове на Сиера Невада и е съвършен образец на мюсюлманската култура. Алхамбра, испанците го наричат Аламбра, е задължителна и препоръчително първa спирка на пътуването и опознаването на Андалусия. Всеки ден туристите в Гранада са хиляди.
София
3°
clear sky
humidity: 74%
wind: 1m/s SE
H 12 • L 11
15°
Sun
17°
Mon
12°
Tue
9°
Wed
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM