Балкани, Свят

САЩ: Дачич да спре да унищожава доларови банкноти

Американското посолство в Белград призова сръбският министър на външните работи Ивица Дачич да спре с унищожаването на американски банкноти и да се замисли върху поведението си.

В четвъртък Ивица Дачич написа върху стодоларова банкнота “Косово е сръбско” и се подписа под него. Самият Дачич позира с банкнотата и я пусна в социалните мрежи. Подобни надписи има и върху пет еврови банкноти.

“Вместо да унищожава банкнотите с лика на великия американски учен и държавник Бенджамин Франклин министър Ивица Дачич може би трябва да се замисли върху собственото си изявление: “Воювай със собствените си пороци и бъди в мир със съседите си”, се казва в изявление на посолството на САЩ в Белград, цитирано от Радио Свободна Европа.

Косово обяви независимост през февруари 2008 година. До днес над 100 държави, включително и България, са признали независимостта на страната. Сърбия продължава да смята “Косово за част от територията си”. /БГНЕС

София
14°
broken clouds
humidity: 93%
wind: 2m/s N
H 19 • L 19
23°
Wed
25°
Thu
20°
Fri
20°
Sat
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM

избор на редактора

14-метрова метална арка от велосипеди, дело на художника Ксавие Минер, се издига в историческия център на Брюксел. Произведението на изкуството е в чест на 106-то издание на колоездачната обиколка на Франция, която ще стартира на 6 юли от Брюксел