Международна, Свят

Срив на Facebook, Instagram и WhatsApp в цял свят

Срив на социалните мрежи предизвика гнева на милиони потребители по света.

Няма достъп до приложенията и декстоп версиите и в България.

Няма достъп до „Фейсбук“ и „Инстаграм‘ (Facebook и Instagram) не само през апликациите за мобилни телефони, но и през десктоп версията им.

Все още не е ясно каква е причината за спирането на работата на тези социални мрежи. Потребители докладваха за проблеми и с „Фейсбук Месинджър“ (Facebook Messenger), както и с друга апликация за чат, собственост на Марк Зукърбърг – „УотсАп“ (WhatsApp).

Потребители съобщават, че тези сайтове са недостъпни, като не се изписва никакво съобщение за възникналия проблем. Съобщенията нито се изпращат, нито се получават. Проблема е засечен най-масово във Великобритания, Мароко, Украйна, Филипините и Гърция. Няма достъп до „Фейсбук“ и в България.

Проблемът възниква само месец, след като социалната мрежа претърпя най-тежката „авария“ в историята си – нямаше достъп до „Фейсбук“, „Инстаграм“ и „УотсАп“ за 24 часа. Тогава Марк Зукърбърг се извини на ядосаните потребители и посочи за липсата на достъп за денонощие „промяна в конфигурацията на сървърите“. / БГНЕС

избор на редактора

Франция ще покани архитекти от целия свят да предложат дизайни за копие на катедралата „Нотр Дам”, тъй като старото беше унищожено по време на ужасяващия пожар.
София
4°
few clouds
humidity: 75%
wind: 2m/s NNW
H 3 • L 2
11°
Sat
13°
Sun
16°
Mon
16°
Tue
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM