Международна, Свят

Срив на Facebook, Instagram и WhatsApp в цял свят

Срив на социалните мрежи предизвика гнева на милиони потребители по света.

Няма достъп до приложенията и декстоп версиите и в България.

Няма достъп до „Фейсбук“ и „Инстаграм‘ (Facebook и Instagram) не само през апликациите за мобилни телефони, но и през десктоп версията им.

Все още не е ясно каква е причината за спирането на работата на тези социални мрежи. Потребители докладваха за проблеми и с „Фейсбук Месинджър“ (Facebook Messenger), както и с друга апликация за чат, собственост на Марк Зукърбърг – „УотсАп“ (WhatsApp).

Потребители съобщават, че тези сайтове са недостъпни, като не се изписва никакво съобщение за възникналия проблем. Съобщенията нито се изпращат, нито се получават. Проблема е засечен най-масово във Великобритания, Мароко, Украйна, Филипините и Гърция. Няма достъп до „Фейсбук“ и в България.

Проблемът възниква само месец, след като социалната мрежа претърпя най-тежката „авария“ в историята си – нямаше достъп до „Фейсбук“, „Инстаграм“ и „УотсАп“ за 24 часа. Тогава Марк Зукърбърг се извини на ядосаните потребители и посочи за липсата на достъп за денонощие „промяна в конфигурацията на сървърите“. / БГНЕС

София
12°
scattered clouds
humidity: 100%
wind: 2m/s E
H 13 • L 12
23°
Fri
23°
Sat
24°
Sun
21°
Mon
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM

избор на редактора

14-метрова метална арка от велосипеди, дело на художника Ксавие Минер, се издига в историческия център на Брюксел. Произведението на изкуството е в чест на 106-то издание на колоездачната обиколка на Франция, която ще стартира на 6 юли от Брюксел