Балкани, Свят

Сръбската държавна ТВ под блокада от часове

Лидерите на Съюз за Сърбия, симпатизанти на тази опозиционна група и граждани блокираха след обяд всички входове в сградата на Радио и телевизия Сърбия (РТС), защото, „от 8 години телевизията не си върши работата професионално”, съобщи „Данас”.

Лидерите на Съюз за Сърбия са Драган Джилас, Вук Йеремич, Бошко Обрадович, Борко Стефанович, Мариника Тепич, Никола Йованович.

Според Йеремич, хората са дошли, за да привлекат вниманието на обществеността към работата на обществената телевизия.

„Това е сграда, която блокира възможността истината и справедливостта да влязат в нея, блокира възможността сръбските граждани да чуят Александър Обрадович, Мария Лукич, Милан Йованович, да чуят за много лоши неща, които се случват в тази страна. Да чуят Миодраг Марич, академик Теодорович, да чуем какво е нормално, а не само политиците “, заяви Драган Джилас.

Ако никоя истина не може да влезе в тази сграда, то поне осем часа никой друг няма да може да влезе в нея, категоричен е Джилас.

Опозиционни активисти блокираха в 12:00 часа (местно време) сградата на РТС и се заканиха, че ще останат там поне до 20:00 часа.

Konferencija SZS ispred RTS-a

Публикувахте от Danas в Петък, 13 декември 2019 г.

Против блокадата се обявиха казионните организации, които са изцяло зависими от режима на президента Александър Вучич. Последният дори заяви, че никой не трябва да се притеснява от случващото се. Той дори обеща да не използва сила, за да разпръсне недоволните граждани от неговото управление. /БГНЕС

 

DW.COM