Балкани, Свят

Тирана е под полицейска обсада

Тирана на практика е под полицейска обсада тази сутрин заради насрочената парламентарна сесия и протеста на опозицията, а мнозинството от депутатите започнаха да идват в парламента час по-рано преди началото на сесията, за да избегнат среща с протестиращите.

Медиите съобщават, че гражданите не трябва да се движат свободно по улиците на албанската столица. Силите на реда блокираха пешеходците и минувачите между Художествената галерия и МВР. Албанските медии съобщават, че всеки, който иска да мине през “забранената зона”, трябва да покаже на полицията документ за самоличност.

Също така се казва, че силите на реда не позволяват на медиите да влизат в сградата на парламента, така че те не могат да се срещнат с членовете на управляващата Социалистическа партия. /БГНЕС

Bolshoi_teather

избор на редактора

Изящният Алхамбра в Гранада е най-посещаваното туристическо място днес в Испания. Дворецът се простира под заснежените върхове на Сиера Невада и е съвършен образец на мюсюлманската култура. Алхамбра, испанците го наричат Аламбра, е задължителна и препоръчително първa спирка на пътуването и опознаването на Андалусия. Всеки ден туристите в Гранада са хиляди.
София
3°
clear sky
humidity: 74%
wind: 1m/s SE
H 12 • L 11
15°
Sun
17°
Mon
12°
Tue
9°
Wed
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM