Международна, Свят

Тръмп измисли ново прозвище на Байдън – невидим

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че основният му съперник на изборите, демократът Джо Байдън, грубо е нарушил санитарните стандарти по време на среща със семейството на афроамериканеца Джейкъб Блейк, който беше ранен от полицията в Уисконсин.

По-рано в четвъртък Байдън се срещна със семейството на Блейк и техните адвокати веднага щом пристигна в Уисконсин за около час.

“Невидимият Джо слиза от самолета, хваща и стиска ръката на зашеметен човек както в добрите стари времена, след което докосва лицето и маската му със същата ръка”, описа Тръмп в Туитър срещата на Байдън с бащата на Блейк.

Тръмп написа имената на опонента си като “Hiden” (означава „скрит“ или „невидим“), като по този начин намеква, че Байдън се опитва да избягва публични събития в контекста на пандемията на коронавируса. Отказът да се ръкуваме е едно от препоръчаните правила по време на пандемията на коронавируса. Самият Тръмп е известен с неприязънта си към ръкостисканията, често си мие ръцете. През март той призна в интервю, че свикнал с това едва когато стана президент и често бил принуден да поздравява другите по този начин. /БГНЕС

DW.COM