Международна, Свят

Туитър снижава успеваемостта на учениците

Италиански изследователи обвиниха Туитър за лошата успеваемост на учениците.

Служители на католическия университет „Свещено сърце“ в Милано заявиха, че са получили потвърждение за негативното влияние на Туитър върху успеваемостта на учениците. Те провели експеримент, в който участвали 1 500 доброволци. Като едно от заданията учениците били помолени да напишат есе по литературен роман, като вземат информация не от книга, а от социална мрежа.

Крайният резултат показал, че получената от Туитър информация значително е намалила тестовите резултати на доброволците в сравнение с тези, които са използвали класическа литература и доказани източници, пише „Дейли Мейл“.

Учените са заявили, че Туитър е пълен с фалшиви новини и дезинформация, подвеждащи учениците. Отчасти това се дължи на некомпетентността на потребителите, които обсъждат различни проблеми в социалните мрежи извън тяхната сфера на познание.

Американският президент Доналд Тръмп неотдавна се оплака от загуба на последователи в Туитър. /БГНЕС

 

София
15°
scattered clouds
humidity: 93%
wind: 1m/s NNE
H 20 • L 19
23°
Wed
25°
Thu
20°
Fri
20°
Sat
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM

избор на редактора

14-метрова метална арка от велосипеди, дело на художника Ксавие Минер, се издига в историческия център на Брюксел. Произведението на изкуството е в чест на 106-то издание на колоездачната обиколка на Франция, която ще стартира на 6 юли от Брюксел